Wedstrijddeelname

Ieder lid van onze vereniging, mits in het bezit van een geldige wedstrijdlicentie, kan deelnemen aan wedstrijden die onder auspiciën van de atletiekunie worden georganiseerd. Wedstrijdatleten dienen op wedstrijden in clubtenue te verschijnen.

Baanwedstrijden
Baanwedstrijden worden -zoals de naam al zegt- gehouden op een baan (b.v. het FBK-stadion te Hengelo). Op deze wedstrijden kan aan zowel loopnummers (sprint, midden- en lange afstand), springnummers (hoog- en verspringen) als werpnummers (kogelstoten, discus- en speerwerpen of balwerpen (voor pupillen) worden deelgenomen.

Wegwedstrijden
Wegwedstrijden betreffen de loopnummers over diverse afstanden. Deze wedstrijden zijn er voor zowel jeugd, senioren en veteranen.

Indoorwedstrijden
Indoorwedstrijden worden in een sporthal gehouden en betreffen in onze regio vaak de onderdelen sprint (40 en 60 meter), 60 meter horden, hoogspringen en kogelstoten en worden in het winterseizoen gehouden.

Crossloopwedstrijden
De crossloopwedstrijden worden meestal in het winterseizoen gehouden. Het zijn veelal boslopen over afstanden vaak maximaal 10 km. Voor de jeugd zijn er kortere afstanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.