TCC 2020 afgelast

Afgelasting Switch Twentse Cross Competitie

september 30, 2020

De jaarlijks terugkerende Switch Twentse Cross Competitie bestaat uit 6 regionale crosswedstrijden. De bekende serie hardloopwedstrijden vindt al decennia lang plaats in unieke natuurgebieden in Twente e.o. waarbij er gestreden wordt om de Twentse cross titels.

De unieke hardloopwedstrijden die samen dit kampioenschap vormen zijn de Bovenbergcross te Markelo, de Dinkelloop te Losser, de Wintercross te Eibergen, de Oudejaarscross te Almelo, de Rutbeekcross te Enschede en de Hulsbeekcross te Oldenzaal.

“Op meerdere van de wedstrijd locaties zijn de organiserende atletiekverenigingen helaas beperkt qua “ruimte”. Voor het corona-proof organiseren van hardloopevenementen heb je veel oppervlakte op locatie nodig voor o.a. startvakken en doorloop na de finish. De afgelopen jaren zagen we een mooie groei in deelnemers, helaas hebben we voor dit seizoen dus besloten te moeten aflassen. We willen ruim op tijd de lopers laten weten dat we niet op de loopkalender staan” aldus voorzitter van de Switch Twentse Cross Competitie Rik Hardon.

De Hulsbeekcross en Rutbeekcross staan als enige vooralsnog gepland in januari 2021 en zullen afhankelijk van de corona situatie tegen die tijd zelfstandig georganiseerd worden.

De Switch Twentse Cross Competitie zal volgend jaar weer gewoon terugkeren op de kalender. De twentse kampioenen van vorig jaar mogen deze titel dus een jaartje langer voeren 😉.

“we hopen alle lopers dan weer fit en gezond aan de start te zien”.

Organisatie Switch Twentse Cross Competitie

AV Goor
AV Iphitos
ASV Eibergen
AAV Sisu
LAAC Twente
AC Tion