Jeugd zomerkamp 2019

september 24, 2019

22 juni was het zover! Het leukste jeugdkamp van Goor!

Na vele voorbereidingen, thema bedenken, vergaderen, spelletjes bedenken, boodschappen doen, enzovoort, was het 22 juni om 14 uur klaar om het kamp het startsein te geven.

Het thema dit jaar was Harry Potter. De grote sorteerhoed zat klaar om een ieder in een van de groepen te verdelen, Griffoendor, Huffelpuf, Zwadderich en Ravenklauw.

Eerst moest er natuurlijk een groepsvlag gemaakt worden, met embleem van de groep. Er waren stiften en verf aanwezig om een mooie vlag te maken.

Ware kunstwerken werden er gemaakt. Na het maken van de vlag, werden er toverstokken gemaakt, want wat is een tovenaar zonder toverstok!

Ze werden gemaakt van een saté stokje met draad omwikkelen, en dan in een mooie kleur verven of spuiten.

Daarna was het tijd om de benen in beweging te zetten, met het zoeken naar kruiden voor de soep! De kruidenspeurtocht. Aan de hand van foto’s was de tocht uit gezet, en ze hadden foto’s mee, van de kruiden die ze mee moesten nemen. Sommigen waren moeilijk te vinden, er was 1 groep die ze alle 6 goed had!

Even pauze na de tocht, tijd voor spelen met water, gezien het mooie weer.

Om 18 uur waren de heerlijke soepen klaar om genuttigd te worden. Alle tovenaars hebben er heerlijk van gesmuld.

Tijd voor zwerkbal voor dreuzels. Zwerkbal was nog best een moeilijk spel. Er waren 3 gouden snaaien verstopt op het atletiekveld. Tijdens de wedstrijden zijn deze niet gevonden. Daarna mochten alle teams gaan zoeken naar de gouden snaaien. 1 team heeft er 2 gevonden! (Na wat aanwijzingen zijn ze allemaal gevonden)

Na een kleine pauze tijd voor het volgende spel. Op zoek naar de sleutels!

Door middel van verschillende spelletjes kon men per team sleutels verdienen. ! Sleutel zou op de schattas passen.

Er was bijvoorbeeld een bezemgevecht, zoeken naar de sleutel in de verspringbak, wie het langst op 1 been kon staan, enzovoort.

Ondertussen is het kampvuur aangestoken, zodat we lekkere broodjes konden bakken, en de marsmellows konden gesmolten worden. Jummie. Wat is het tovenaars leven toch zwaar 😉

Nadat iedereen eindelijk in slaap was gevallen, ging de wekker alweer om half 8. Want Tom zou om 8 uur komen om iedereen wakker te schudden tijdens de ochtendgymnastiek.

Daarna ging een ontbijt er wel in.

En weer op pad voor een geweldige speurtocht. De 1e post met verschillende vragen over Harry Potter, waarna je met een goed antwoord de bal in de basket moest gooien. De 2e post was een hindernisbaan bij perron 9 ¾. De derde post was een geheugenspel en de laatste post was een code puzzel waar een zin uit kwam.

Terug aangekomen kon er weer lekker gespeeld worden met water. We hadden wat dat betreft niks te klagen over het weer.

Daarna pannekoeken gegeten als lunch, en toen was het alweer tijd om op te ruimen.

En helaas kwam er een einde aan het geweldige Harry Potter Atletiek Zomerkamp weekend.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en de ouders voor de hulp.