25 mei 2019, Pupillenmeerkamp in Goor

mei 27, 2019

De dag begon wat bewolkt, maar de voorspellingen waren gunstig. Later zou de zon doorbreken. Om 14 uur begon de Pupillen meerkamp in Goor. Tegen 12.30 druppelden er al wat jonge pupillen binnen, bij de mooie Goorse atletiekbaan. Kort na 12.30 kregen de juryleden een korte briefing, inclusief een broodje en wat koffie of thee, voor diegene die dorst hadden. Iedereen had er zin in.

Langzamerhand werd het wat drukker, op het veld, de startnummers werden opgehaald in de kantine “De zweetdruppel.” Van de 42 ingeschrevenen zouden er 38 komen. De startnummers waren voorzien van een etiket waar precies op stond de naam van de pupil, en op welke tijdstip ze verwacht werden bij welk onderdeel.

Binnen was alles allang in gereedheid, de laptops stonden klaar om de uitslagen te verwerken, de printer was warm voor het afdrukken van de ingevoerde uitslagen en meer.

De koffie en thee en fris stond klaar in de kantine, inclusief snoepzakjes voor de verkoop.

Om 14 uur was het tijd voor actie!

De microfonist riep iedereen op, om te luisteren, en vertelde hoe en wat en waar de onderdelen waren. Alle pupillen (inclusief supporters) gingen op pad naar het eerste onderdeel. Bijvoorbeeld hoogspringen, bal gooien of 60 meter hard lopen.

De wedstrijdleider zorgde ervoor dat de uitslagen netjes in de kantine kwamen, en daar werd door 2 dames ijverig gewerkt, om de uitslagen in te voeren, en deze werden realtime geüpload naar de atletiek website, zodat iedereen zijn uitslagen kon vinden op deze website.

Ondergetekende was hulpje in de kantine, dus ik mocht samen met een collega, de juryleden koffie en thee(en water, omdat het best warm was) rond brengen, inclusief een lekkere koek. Deze werden gretig aangenomen.

Tegen kwart over 3 waren er al veel onderdelen afgesloten, zodat alle punten konden worden opgeteld voor een totaal punten score. Per categorie pupil(A, B, C) en jongens en meisjes apart zouden er medailles worden uitgereikt.

Mijn koffierondbrengcollega, heeft spontaan de medailles uitgereikt, samen met de microfonist die er een mooi praatje bij hield. Er werd veel geapplaudisseerd en gejuicht. Iedereen was blij met zijn of haar medaille.

Alles liep zeer gesmeerd, er zou nog een pendel estafette georganiseerd kunnen worden, om tijd te kunnen rekken voor de uitreikingen, maar niemand had zich hiervoor opgegeven, en qua tijd was het niet nodig.

In de kantine werden de laatste consumptiebonnen opgemaakt door verscheidene jury leden. Zelfs een snoepzakje konden sommige juryleden bekoren.

Voor 16 uur waren de meeste pupillen en supporters vertrokken, en ondertussen werd er al flink opgeruimd. Om 16.15 was de baan weer in originele staat en was alles opgeruimd.

Namens de atletiek vereniging,

Iedereen heel hartelijk bedankt voor het helpen, en dat het een zeer geslaagde middag was.

Opgetekend door:

MaLyn