Succesvolle eerste editie AV Goor Cityrun by Night

september 2, 2018

De AV Goor Cityrun by Night is zaterdagavond succesvol verlopen. Na afloop van de wielerwedstrijden in de Ronde van Goor, werd om 21.15 uur het startschot gegeven van de loopwedstrijd over 2 Engelse mijlen. Daarin toonde Dennis Licht zich de snelste. De meervoudig Nederlands kampioen uit Apeldoorn finishte na 9.36 minuten al. Bij de vrouwen ging de winst in 12.33 minuten naar Lisa Bielevelt uit Haaksbergen.

Met een voor de eerste editie zeer mooi aantal van 116 lopers werd er gestart voor de 3,2 kilometer door het Goorse centrum. Die afstand werd gelopen over twee ronden, waarbij de lopers het parcours van de wielerronde volledige aflegden, maar dan wel met een extra lus. De organisatie kon met plezier constateren dat vooral ook veel inwoners van Goor deelnamen aan de wedstrijd.

Licht wist al snel een gat te slaan met de concurrentie en maakte zijn favorietenrol waar. Achter hem was het Markeloër Marcel ten Hove, trainend bij AV Goor ’75, die naar de tweede plaats snelde. Hij was daarmee tevens de winnaar van het Hof van Twente kampioenschap. Ten Hove finishte na 10.19 minuten, waarmee hij Boy Foks (Haaksbergen) elf seconden voorbleef. Rutger Pollemans (11.02 minuten) was op de vijfde plaats de eerste Gorenaar. Hij bleef AV Goor ’75 lopers en mede-Gorenaren Michel van der Heide en Bernd Waanders nipt voor.

De vrouwen maakte het langer spannend. Daar deed Mieke Prins ook nog lang mee om de overwinning. Ook zij komt uit Markelo, traint bij AV Goor ’75 en finishte op de tweede plaats. Dat deed Prins in 12.49 minuten. Twaalf seconden achter haar was Amanda Slot-Willems de eerste Goorse vrouw aan de finish, waarmee ze derde werd. AV Goor ’75 loopster en oud-Goorse Kimberley Kranenberg (13.33) finishte als vijfde en met Lisanne Dikkers (14.23) eindigde nog een Goorse in de top-10.

Bedankt!
Na afloop kon de organisatie terugkijken op een geslaagde eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night, die uitstekend aansloot op het programma van de Ronde van Goor en ogenschijnlijk veel extra mensen richting het centrum trok. Wij bedanken iedereen die mee heeft gedaan, maar bovenal ook alle vrijwilligers die deze eerste editie tot een succes hebben gemaakt!

Klik hier voor alle uitslagen van de 1e AV Goor Cityrun by Night

Foto: Het podium bij de mannen met v.l.n.r. speaker Harry Middeljans, Marcel ten Hove, Dennis Licht en Boy Foks

Foto: Het podium bij de vrouwen met v.l.n.r. Mieke Prins, Lisa Bielevelt en Amanda Slot-Willems

Foto: De winnaars van het Hof van Twente kampioenschap, Mieke Prins en Marcel ten Hove