Voorzitter de nieuwe en jongste van AV Goor

november 4, 2017

29 jaar jonge Gorenaar wil met clubgenoten aan nieuwe ideeën werken.
Na zeventien jaar krijgt AV Goor ’75 een nieuwe voorzitter. Per 1 januari 2018 neemt Aschwin Kruders het stokje over van John Velterop bij de Goorse atletiekvereniging. De 29-jarige Goorse ondernemer, die werkzaam is in de topsport en onder meer het management verzorgt van meerdere wereldtoppers in diverse sporten, wordt daarmee de jongste voorzitter van een atletiekvereniging in Overijssel.

Woordje van de nieuwe voorzitter

“Zeventien jaar lang heeft John zich heel hard ingezet om de club samen met de andere bestuursleden zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Het zal niet gemakkelijk zijn om in zijn voetsporen te treden”, aldus Kruders. “Dat gezegd hebbende, heb ik er goede hoop op dat juist doordat ik op mijn leeftijd hier instap, ook anderen enthousiast worden om wat te gaan doen. Er liggen veel leuke en vernieuwende ideeën klaar. Samen kunnen we mooie dingen doen om de atletiek- en loopsport in de hele gemeente Hof van Twente te bedienen.”

Kruders ziet mogelijkheden voor AV Goor ’75. “We krijgen het idee dat veel mensen geen goed beeld hebben van wat bij onze club mogelijk is, doordat we voor hen niet altijd even zichtbaar zijn. De komende tijd zal het dan ook een speerpunt zijn om de club naar de mensen te brengen. Want AV
Goor ’75 is veel meer dan atletiek en hardlopen op Sportcomplex De Horst. We organiseren leuke wedstrijden, clinics voor iedereen die wil beginnen met hardlopen, duurlopen waar ook niet-leden bij aan kunnen sluiten en nog veel meer.”

Onderscheidend in Hof van Twente

Door de vraag die er naar is, is hardlopen een speerpunt geworden bij de atletiekvereniging. Kruders:
“De afgelopen jaren zien we dat de loopsport steeds populairder is geworden in Nederland en daarin ligt ook de kracht van AV Goor ’75. Wij zijn de enige atletiekvereniging in de Hof van Twente met een eigen accommodatie, waar gecertificeerde trainers looptrainingen verzorgen en aandacht is voor de beginnende recreant tot de ervaren wedstrijdloper. Daar mogen we trots op zijn. Net als op onze jeugdafdeling, waar we weer groei zien en waar we naast het hardlopen ook de focus leggen op de technische onderdelen die bij atletiek komen kijken.”;