Succesvolle Bovenbergcross

maart 12, 2017

In de Bovenbergcross, de door Atletiekvereniging Goor ’75 georganiseerde hardloopwedstrijd, heeft Michel van der Heide zich opnieuw de snelste Goorse loper getoond. Hij won zaterdag in zijn categorie, de mannen 40+, de cross over vijf kilometer. Daarbij rekende Van der Heide af met Peter Bruinsma uit Nijverdal. Het was één van de twee Goorse overwinningen in de thuiswedstrijd. Bij de meisjes tot en met negen jaar was Dianthe Scherphof namelijk de beste over anderhalve kilometer.
Mieke Prins werd knap tweede op de 10 km afstand.

Overall uitslagen Bovenbergcross
================================
Mannen 10 KILOMETER
1	Mark Muller	 - Holten
2	Leon Sanderman - Rijssen	 
3	Ruud van der Wal - Apeldoorn
 
Vrouwen - 10 KILOMETER
1	Sarah-Lynn Reuver - Wijhe
2	Mieke Prins - Markelo
3	Marlon van den Bos	- Hardinxveld 

Mannen - 5 KILOMETER
1	Seb Wiggemans	- Daventria 
2	Danny Koppelman	 - ACO van Elderen
3	Martijn Oonk - Enschede
 
Vrouwen - 5 KILOMETER
1	Ellen van der Kolk -TION	 
2	Elke Pronk (CLO) - Hellendoorn	 
3	Yvonne Meijer - Witharen

Voor de volledige uitslagenlijst klik hier.

Buiten het tweetal wist geen andere Gorenaar het podium te halen. Opvallend was wel de prestatie van Niek Nijman. Het Goorse looptalent, vorige week in zijn jeugcategorie nog vierde op de NK cross, liep namelijk naar een vierde plaats op de 2,5 kilometer. En dat terwijl zijn concurrenten allemaal twee of drie jaar ouder waren. Holtenaar Mark Muller won de hoofdafstand, de tien kilometer. Op die lange cross kwamen de Goorse lopers niet in de buurt van de prijzen.