Slot snelste in zeer geslaagde Herikerbergloop

januari 31, 2017

Bijna tweehonderd hardlopers deden zaterdagmiddag mee aan de eerste editie van de Herikerbergloop. Die werd door scholiere Susan Wouda in het kader van een profielwerkstuk georganiseerd, in samenwerking met Atletiekvereniging Goor ’75. Met dat aantal deelnemers was de wedstrijd meer dan geslaagd. Nadat het aantal vooraf ingeschreven deelnemers op zo’n zeventig lopers zat, kwamen er zaterdag nog veel meer lopers dan verwacht naar de Herikerberg. Daarbij wist Amanda Slot-Willems voor de enige Goorse zege te zorgen. Ze was de snelste op de tien kilometer.

De overwinning op de hoofdafstand, de tien kilometer, ging naar Marco Muller uit Holten. Hij bleef op het nog altijd wat gladde parcours Bert van Veen uit Boekelo voor. Slot-Willems had voor de lastige cross zo’n drie kwartier nog. Daarmee was de Goorse dokter niet alleen de snelste in de categorie vrouwen 35+, maar bleef ze ook iedereen voor in de senior vrouwen categorie. Almeloër Branco van Minnen was de beste op de vijf kilometer. Sanne Averesch uit Rijssen won die wedstrijd bij de vrouwen. Marcello van den Brink was als tiende bij de heren senioren de snelste Gorenaar.

Jeugd
Ook voor de jeugd waren twee leuke wedstrijden georganiseerd. De deelnemers tot en met twaalf jaar liepen een cross over één kilometer. Daarin werd de Goorse Dianthe Scherphof tweede, achter Ruby Jansen uit Hengelo. Bij de jongens was het aandeel van Goor op het podium nog groter. Rijssenaar Wouter Sepenwoolde won weliswaar. Hij kreeg twee Gorenaren mee op het ereschavot. Joren Wolthuis als tweede en Dean Zwienenberg als derde. Niels Dennekamp (Rijssen) won de 2,5 kilometer bij de jongens en Ruth Witbreuk (Haaksbergen) bij de meisjes.

Volgend jaar weer?
Voor Wouda was het een geslaagde dag. “Dat we nog zoveel deelnemers aan de start kregen is ontzettend mooi”, aldus de 17-jarige organisator. “Of we deze wedstrijd in 2018 opnieuw gaan organiseren moeten we nu gaan bekijken. Dit was in ieder geval heel geslaagd. Maar willen we dit opnieuw doen, dan hebben we een grotere groep met vrijwilligers nodig.” Wat voor haar de dag extra geslaagd maakte was het opgehaalde bedrag. “De Stichting Opkikker had ik als goede doel gekozen en alle opbrengsten gaan naar hen. Dat dat 1462 euro is geworden, is echt super!”

Uitslagen
Uitslagen van de Herikerbergloop zijn te vinden op uitslagen.nl