Atletiek Vereniging Goor ‘75 bestaat 40 jaar

juni 6, 2015

groepsfoto-avgoor-1Het is alweer meer dan 40 jaar geleden, dat Ruud Smit een goede hoogspringer, een paar jongerenzag hardlopen. Het school en volksfeest bracht ook sporters bij elkaar en hij ging eens rondvragen of er ook behoefte was om een atletiekvereniging in het leven te roepen. Natuurlijk was dit niet zomaar even geregeld. Er gingen maanden overheen , maar op 1 april 1975 was het dan zover dat men kon starten met een groep mensen uit Goor om enkele technische en loopnummers te gaan beoefenen. AV Goor ‘75 was geboren.

Men had 20 mensen nodig om zich, bij de toen nog, Koninklijke Atletiek Unie aan te sluiten. Met veel vallen en opstaan en erg veel inspanningen van een aantal mensen kwam men toch tot een vereniging die de atletiek onderdelen onder de knie kregen. In de jaren tachtig kwam men zelfs in de competitie uit met een herenteam.

Veel moeite had men met het vinden van een goede locatie om te trainen. Uiteindelijk kwam men eerst bij GFC terecht. Later werd Sportpark ‘De Horst’ de thuishaven, samen met Korfbalvereniging Phenix ‘72. Goede talenten en recreanten zouden in de loop der jaren bij AV Goor” 75 met plezier hun sport beoefenen. In 1996 kwam men met zowel een jongens als meisjes competitieteam uit in de landelijke finale. Enkele atleten die als 7 jarige waren begonnen kon men ook op internationale nummers weer terugzien. Het varieerde van jeugd die de meerkamp deed tot atleten die op individuele technische nummers uitblonken en goede hardlopers die meededen in de nationale en internationale top. AV Goor ‘75 is na 40 jaar nog steeds een Hofbrede vereniging waar men met plezier aan het sporten is.

Veel wedstrijden werden op het Sportpark georganiseerd. Maar ook in de bossen rondom Goor werden crosslopen gehouden en de deelname werd ieder jaar groter.Natuurlijk kan een vereniging niet gezond blijven zonder enthousiaste leden en een legertje vrijwilligers. Ook de adverteerders die zorgen dat de vereniging een clubblad uit kan geven en de sponsoren die een bijdrage leveren aan onze wedstrijden zijn voor de vereniging van grote waarde.

Er komt een jubileumboekje uit en zaterdag 13 juni 2015 is er een zeskamp met een barbeque voor de leden met hun partners en gezinsleden. Dit alles natuurlijk op ons eigen sportpark “De Horst”. Het jubileumboekje kunnen oudleden of anderen kopen voor 5 euro. hiervan gaat 2.50 naar de AH en 2.50 naar de club.

Hoe de toekomst er uit zal gaan zien is op dit moment nog onzeker. Het bestuur is op dit moment in gesprek met de mensen van de gemeente om te kijken of er een clustering inzit. Maar wat wel zeker is,  is dat AV Goor ‘75 na 40 jaar nog steeds een fijne en sportieve vereniging met veel enthousiaste leden.