AOW loop: verslag en foto’s

maart 9, 2015

AOW loopKlik hier voor de foto’s

Eerste AOW-loop succesvol verlopen in Goor.

Zaterdag 28 februari werd de eerste AOW-loop onder ideale weersomstandigheden verlopen.
De AOW-loop komt voort uit de Abrahamlopen. De eerste Abrahamloop werd in oktober 2003 gelopen in Diepenheim. De formule bleek een enorm succes en heeft zich uitgebreid naar Goor, Markelo en ook Laren. Eerst inspanning en dan ontspanning en uitspanning.
Eerst actief d.m.v. hardlopen (en later ook weleens fietsen) en vervolgens, onder het genot van een hapje en een drankje, heel ontspannen. Menigmaal wordt aan de ontspanning een muzikale noot toegevoegd door het duo Wessels.

In Goor waren de initiatiefnemers de AV Goor-leden Roel van Eijk, Johan Leeftink, Theo Kosters en Hennie Ligtenbarg. Allen hadden onlangs de leeftijd van 65 jaar bereikt.
De AOW’ers hadden een parkoers uitgezet van 2,2 km. op en omgeving De Horst. Naar keuze kon het parkoers 1, 2, 3 of 4 keer worden afgelegd. Op het terrein “De Horst” van AV Goor verschenen ca. 40 hardlopers aan de start. Op de 2,2 km. eindigde AOW’er Theo Kosters als 1e, 10.18 min. Roel van Eijk was 6e, tijd: 12.08. Op de 4,4 km. klokte Arjan Toeters als 1e een tijd van 19.43. Oud marathonschaatser Jan Wessels had de 2e tijd: 20.43. De AOW’ers Hennie Ligtenbarg en Johan Leeftink hadden de 8e en 9e tijd: respectievelijk 25.58 en 26.53.
Michel van der Heide had de snelste tijd op de 6,6 km.: 24.59. Op de langste afstand, 8,8 km., had Peter Scheeren de snelste tijd: 38.43. Opvallend was dat de 3e man (Nico van Putten 41.09) de 2e man (Remco Geerdink 38.54) een behoorlijk eind voor moest laten gaan.

Na afloop van het hardlopen was het nog een heel gezellig samenzijn in de kantine van AV Goor onder het genot van de “AOW-borrel”. De welbekende “Mümmelmann” ontbrak ook hier niet.

Duo Wessels was aanwezig om de sfeer muzikaal te verhogen. Er werden vele anekdotes uit het verleden opgehaald.
Al met al konden de organisatoren terugzien op een zeer geslaagde zaterdagmiddag.

Jan Boink
01-03-15