Doesburg en Wassink winnen Bovenbergcross

november 30, 2014

Wouter Doesburg uit Rekken is zondag de winnaar geworden van de Bovenbergcross. Over tien kilometer was de atleet uit Rekken veruit de snelste in de door AV Goor ’75 georganiseerde wedstrijd. Hij verwees Deldenaar Rik Spijkerman op ruime afstand naar de tweede plaats.

Michel van der Heide hield de Goorse eer hoog in de zware veldloop. De Gorenaar hield lang gelijke tred met de beste lopers en dat leverde hem uiteindelijk de tweede plaats op bij de mannen 40+. Brigit Landewe (Boekelo) was de snelste vrouw.

Bovenbergcross-2014

Gert-Jan Wassink was zoals verwacht oppermachtig op de vijf kilometer. De topatleet maakte na maanden blessureleed zijn rentree in de Bovenbergcross en won met een ruime voorsprong. Tweede werd Thomas Doesburg, de tweelingbroer van de eerder genoemde Wouter Doesburg. Een Goorse overwinning was er nog wel te melden. Niek Nijman wist bij de jongens van tien jaar te winnen op de loop over één kilometer. Bijna 400 lopers vonden hun weg naar de Bovenberg.

De volledige uitslag staat op uitslagen.nl.