1 september 2018: AV Goor Cityrun by Night

Op zaterdag 1 september 2018 organiseert AV Goor ’75 de eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night. Deze loopwedstrijd gaat door het centrum van Goor over een afstand van 2 Engelse mijlen, ofwel 3,2 kilometer. Daarmee is de loop uitstekend geschikt voor zowel de beginnende hardloper als de gevorderde loper. Om 21.15 uur is de start van de ‘wedstrijd’, die over twee ronden van 1,6 kilometer gaat.

De AV Goor Cityrun by Night is een toevoeging op de Ronde van Goor, die diezelfde avond verreden wordt. Het evenement begint al om 16.30 uur, met een Dikke Banden Race voor de Goorse jeugd. Daarna zijn wielerwedstrijden voor elite vrouwen en elite mannen, waarna de AV Goor Cityrun by Night gepland staat. Waar de Dikke Banden Race toegankelijk is voor de jeugd tot en met 13 jaar, staat de loopwedstrijd open voor deelname vanaf 14 jaar, zodat iedereen deel kan nemen aan het evenement.

Parcours
Waar de wielerronde over een parcours van 1,1 kilometer gaat, is voor de loopwedstrijd een extra lus opgenomen. Aan het einde van het stadscentrum, waar de wielrenners linksaf slaan de Herman Heijermansstraat in, gaan de hardlopers rechtdoor. Via de Grotestraat bereiken zij de Voorstraat, waar een keerpunt op de weg komt. Vervolgens lopen zij aan de andere kant van de weg weer terug, waarna het parcours van de wielerronde vanaf de Herman Heijermansstraat weer opgepakt wordt.

Er wordt gestart op dezelfde plek als de start/finish van de wielerronde, ter hoogte van de doorgang tussen het gemeentehuis en de bibliotheek. Het parcours is niet officieel gemeten, maar de organisatie probeert de exacte afstand van 2 Engelse mijlen zo goed mogelijk te benaderen.

Inschrijven
Deelname aan de AV Goor Cityrun by Night kost bij voorinschrijving 5 euro. Inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl.

Afhalen startnummers en na-inschrijving
Bij Café de Ster, aan de Grotestraat 91 te Goor, kan het startnummer opgehaald worden. Dat is in de eerste bocht, gezien vanaf de start van het parcours. Heb je je niet vooraf aangemeld, dan kun je je ook ter plekke nog inschrijven voor de AV Goor Cityrun by Night. Inschrijven kost bij na-inschrijving 7 euro. Zowel het ophalen van de startnummers als na-inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 20.45 uur.

Uitslagen en tijdsregistratie
In verband met de huldiging na afloop, worden de eerste drie finishende mannen en eerste drie finishende vrouwen handmatig vastgelegd, op basis van binnenkomst. De binnenkomst aan de finish is dus doorslaggevend. Alle overige uitslagen worden vastgelegd op basis van tijdregistratie via chips. Deelnemers ontvangen een chip bij hun startnummer en zijn zelf verantwoordelijk voor een juiste bevestiging en de uiteindelijke registratie van het systeem. De chip dient na de finish ingeleverd te worden. Op www.uitslagen.nl zullen z.s.m. na de wedstrijd de uitslagen verschijnen.

Prijzen
De eerste editie van de AV Goor Cityrun by Night heeft een recreatief karakter. Na afloop zullen de eerste drie mannen en eerste drie vrouwen, ongeacht leeftijdscategorie, worden gehuldigd. Ook de snelste man en vrouw uit de gemeente Hof van Twente worden gehuldigd. Er worden geen geldprijzen uitgereikt, maar prijzen in natura.

Totaal programma Ronde van Goor 2018
16.30 uur: Dikke Banden Race
17.30 uur: Wielerkoers elite vrouwen
19.00 uur: Wielerkoers elite mannen
21.15 uur: AV Goor Cityrun by Night

Eigen risico
Deelname aan de AV Goor Cityrun by Night geschiedt volledig op eigen risico.