Voortgang nieuwe sportcomplex

schetscomplexDe stand van zaken op dit moment is dat de Grontmij met een schets is gekomen over de mogelijke indeling van het sportcomplex. Donderdagavond 16 oktober was er een bijeenkomst in sporthal De Mossendam. De aanwezigen kregen een korte toelichting en mochten vervolgens in drie groepjes hun ideeën over de indeling van het sportcomplex op papier zetten. De Grontmij zal deze ideeën, indien mogelijk, opnemen in hun schetsplan. Eind dit jaar komt de Grontmij met haar eindrapport. Deze wordt dan weer besproken met de belangstellenden.


Clinicdeelnemers goed op weg

Nieuwe loopclinic AV GoorBegin september zijn we weer met een nieuwe hardloopclinic gestart. Het doel van de clinic is om in december een afstand 5 of 10 km te kunnen lopen op de Winter Step-One loop in Borne.
Dankzij deze clinic zijn er een behoorlijk aantal nieuwe gezichten bij onze vereniging te zien, zowel op maandag- als woensdagavond!
De clinic duurt tot 1 januari 2015 en waarschijnlijk starten we daarna weer een nieuwe ronde.


Esther van Wijnen nieuwe trainer op de woensdagavond

Zoals een aantal van jullie al weten stopt Roel van Eijk aan het eind van dit jaar als als trainer van de loopgroep op woensdag. Voor hem hebben we een opvolger gevonden in de persoon van Esther van Wijnen.
Zij zal per 1 januari 2015 training gaan geven op de woensdagavond.


Gratis inloop uurtje

sportadviesOp initiatief van Esther van Wijnen wordt u de komende tijd de mogelijkheid geboden voor een z.g. inloopuurtje: Meet, weet & doelen uurtje.

Kennismaken, hoe sta je er nu voor en wat is je
doel over 1 jaar (en ‘dus’ over 3 maand)

Vrijblijvend advies in (herstel)training, belasting & belastbaarheid, voeding en motivatie in doelen bereiken. Het inloopuurtje is tussen 18.00 uur en 19.00 op woensdagavond (voor de training dus) in de kantine. Heb je interesse, stap dan eens op woensdagavond voor de training de kantine binnen. Of neem contact op Esther van Wijnen: esther@vanwijnen-goor.nl (06-43043282).


Inschrijving TCC geopend


Het cross seizoen staat weer voor de deur. Daarbij mag de Twentse cross competitie niet ontbreken met op 30 november a.s. onze eigen Bovenbergloop. Schrijf je nu nog (voordelig!) in voor de hele competitie.
Het totale programma ziet er als volgt uit:

  • Zondag 2 November 2014 – AVH Haaksbergen: Pingelloop
  • Zondag 9 November 2014 – AV Iphitos: Dinkelloop
  • Zondag 30 November 2014 – AV Goor: Bovenbergloop
  • Zondag 7 December 2014 – ASV Eibergen: Wintercross

Om in aanmerking te komen voor het eindklassement moet je tenminste aan 3 van de 4 wedstrijden deelgenomen hebben. Het eindklassement wordt beloond met fraaie bekers. Tevens worden er per wedstrijd dagprijzen uitgereikt. Mocht je agenda het niet toelaten, dan is het uiteraard ook mogelijk om buiten de competitie om aan één van de wedstrijden deel te nemen.


Heeckeren atletiekkampioen

schoolatletiekGroep 6 van het Heeckeren heeft woensdagmiddag het school atletiek kampioenschap van de Hof van Twente gewonnen. Zij scoorden met hun groep gemiddeld gezien de meeste punten en bleven hun leeftijdgenoten van de Gijminkschool nipt voor. Groep 5 van het de Heeckerenschool eindigde op de derde plaats. Het is voor het eerst sinds jaren dat er weer een atletiek toernooi voor de schooljeugd werd georganiseerd.In totaal deden zes teams mee aan het school atletiek kampioenschap. Naast het Gijmink en de Heeckerenschool hadden ook de Prins Constantijnschool en Stokkum een groep afgevaardigd. “Dit is een mooi begin”, vond de organisatie van AV Goor. “We hopen volgend jaar op meer teams en in ieder geval op de deelname van alle Goorse scholen.” Het kampioenschap werd dit jaar gehouden voor de groepen 4, 5 en 6. De onderdelen waren verspringen, sprinten, kogelstoten en 600 meter hardlopen.


Uitslagen

De afgelopen maanden liepen een aantal AV Goor leden verschillende leuke wedstrijden in het oosten des lands. Ook de clinic lopers deden weer fanatiek mee. Op de foto Lisanne Scheeren in actie tijdens de run-bike-run in Borne. Voor alle uitslagen, klik hier.


Agenda

kalenderDiverse cross- en wegwedstrijden staan weer voor de deur, waaronder natuurlijk onze Bovenbergloop op 30 november.
Bekijk onze Hardloopkalender voor een overzicht van alle wedstrijden in de regio.